Change of plans. Bangkok dag 2
Blijf op de hoogte en volg Aimee & Rafael
26 Juli 2013 | Thailand, Bangkok
We zouden eigenlijk naar de grand palace gaan. Maar we werde vrij laat wakker en moisten nog gaan ontbijten. We namen dus de skytrain naar Siam en waren van plan hier een bus richting grand palace te nemen. Maar nadat we 20 mensen hadden gevraagd welke bus we moesten hebben en of ze de weg wisten richting grand palace en niemand dit bleek te weten, hebben we besloten om te gaan lopen met een kaart die we hadden gekregen.
Tijdens het lopen hebben we een aantal keer de weg gevraagd aan mensen, om te checken of we nog in de goede richting aan het lopen waren. Deze verklaarde ons voor gek, omdat dit veel te ver was (maarja op de kaart leek t best wel mee te vallen) NOU NIET DUS! Ongeveer 8 kilometer verder kwamen we dan eindelijk aan bij grand palace. Hier kregen we te horen dat het buddhist day was en dat de tempel gesloten was en hij zou ons wel even naar een andere tempel brengen. Gelukkig hebben we “scamcity” gekeken en weten we dat dit daarom een oplichter is. Dus daar trapte we mooi niet in! Ook stonden ere en aantal verkopers voor de ingang van de grandpalace die zeiden dat je er niet in mag met een korte broek (die Raf dus aan had). Het lijkt alsof deze mensen erbij horen en dat je er dus echt niet in mag. Maar binnen kun je gewoon een broek huren voor 200thb die je daarna dan weer retour krijgt.
Helaas had Aimée door de verre reis op de slippers inmiddels snedes tussen de tenen en hebben we besloten om de grand palace toch maar voor een andere dag te bewaren.. En dat na zo’n lange tocht.
We zijn op zoek gegaan naar een busstation, waar een vriendelijke man ons vertelde welke bussen we konden nemen en de bus koste maar 7thb per persoon! Dat is €0.17.. WAAROM HEBBEN WIJ GELOPEN?
’s Avonds zijn we naar Patpong night market gegaan. Hier worden veel souvenirs, kleren en andere kleine prulletjes verkocht. Daarnaast heb je in de zijstraatjes heel veel café’s die pingpong shows aanbieden. En dan hebben we het niet over gewone pingpomg shows! Maar deze hebben we overgeslagen.
Liefs,
Raf en Aimee