Relaxen tussen de locals.. - Reisverslag uit Hué, Vietnam van Aimee & Rafael Faarts & De la Cruz - WaarBenJij.nu Relaxen tussen de locals.. - Reisverslag uit Hué, Vietnam van Aimee & Rafael Faarts & De la Cruz - WaarBenJij.nu

Relaxen tussen de locals..

Door: aimeerafael

Blijf op de hoogte en volg Aimee & Rafael

26 Juli 2011 | Vietnam, Hué

Suoi Voi, Elephant Spring.

Op onze planning hadden we op de planning om naar Elephants springs te gaan, dus besloten we ’s ochtends op pad te gaan om te kijken hoe we hier terecht zouden kunnen komen. Even in het kort: Elephant Springs is een soort rivier vanuit de bergen op ongeveer 50 km van Hue. We waren all bij een aantal touroperators geweest, maar de reis naar Suoi Voi zou ons steeds rond de €60,- kosten. Natuurlijk vonden we dit te duur met ons backpackersbudget ;)

Uiteindelijk zijn we naar het vrouwtje geweest waar we gister de scooter hebben gehuurd. We vroegen aan haar of zij misschien ook zo’n tour verzorgde. Ze zei: Noooo noo noo, much expensive. YOU GO! By bike.. Is very easy! En dat hebben we dus gedaan. Haha
Het lijkt een idioot idee, en Rafael vond het sowieso al niet zo heel slim. Maar gelukkig heb ik hem kunnen overhalen en zijn we een keer niet in de problemen gekomen. Het tegendeel zelfs, het was echt GE-WEL-DIG!

Onderweg naar Soui Voi was de natuur echt prachtig, morgen volgen de foto’s. We zijn ongeveer 1-1.5uur onderweg geweest tot we tot onze grote opluchting een bordje zagen staan met Suoi Voi erop. Yes we made it! Maar we moesten nog een heel stuk door het oerwoud voordat we er waren, joepie! Over een hobbelig zandweggetje met de scooter. Toen we dan eindelijk in het park waren aangekomen en de scooter hadden geparkeerd moesten we een hele klim maken om bij de riviertjes te komen. En dat was echt steil, met allemaal van die loszittende stenen.

Toen we de rivier zagen was het echt practig. Vooral omdat het uitzicht naar de bergen echt geweldig is! Het is in principe gewoon watervalwater dat dan door al die stenen door naar beneden stroomt. Ze hebben er dan per “meertje” een beetje zeil om gedaan zodat er zich verschillende meertjes vormen om in te zwemmen. Hoe hoger je gaat hoe schoner en meer verlaten het is.

We waren weer eens de enige toeristen. Verder waren er ook niet echt heel veel mensen. Hier hebben we even lekker gezwommen en zijn we flink verbrand! Raf is echt weer zwart hoor Sherley!

De terugweg was weer wat drukker. Rafael heeft volgens mij echt veel te hard gereden want we haalden echt iedereen in. Maar dat konden we verder niet zien, de kilometerteller was stuk. Iedere Vietnamees kijkt ons ook aan en denkt: wat doen hun nu op een scooter? Haha.. wel grappig.

Morgen vertrekken we om 13.00uur naar Hoi An, naar een vrij luxe hotel. Dus jullie horen het nog wel van ons!

Liefs
Aimée & Raf

• 26 Juli 2011 - 18:38

Riny Jos En Jeannot :

Prachtigggg wat is het daar mooi jullie zullen wel een hoop te vertellen hebben als jullie terug zijn geniet ervan xxxxx van ons drieen

• 26 Juli 2011 - 18:49

Josje:

Hey sjatje
    Heb weer jullie verslag gelezen
    weer een mooi stuk .
    Zijn ook van die oplichter 60eur,
    maar wel geweldig gedaan met de fiets .
    gtjs xxx tot de volgende verslag.

• 27 Juli 2011 - 03:56

Aimee & Rafael Faarts & De La Cruz:

haha.. jaaa het is hier heel mooi!
    En Josje.. het zijn inderdaad wel oplichters, die touroperators. Ze zeiden ook dat het echt niet te doen was op een scooter en dat het echt niet te vinden was. Terwijl we het best makkelijk hebben gevonden met een beetje hulp van de locals ;)
    Het was alleen wat ver, maar dat was helemaal niet erg met zulke mooie uitzichten. (de foto's volgen nog) druk-druk-druk!

xx

• 28 Juli 2011 - 20:17

Mietie:

jullie hebben het geweldig zo te lezen profiteer er maar lekker van het is zo voorbij heel veel plezier en kom gezond weer thuis .groetjes